top of page

Yhteisöjärjestö "Initiative FoReDi" käy jatkuvaa vuoropuhelua suomalaisten ja eurooppalaisten poliitikkojen kanssa pakolaishakemusten käsittelyn nopeuttamisesta

Writer: Initiative FoReDiInitiative FoReDi

Vuonna 1921 nuori venäläinen mies, Mihail Nikolajevitš Šilkin, ylitti Suomen rajan Laatokan järvellä pienellä purjeveneellä, missä hänet pidättivät Suomen rajavartijat laittoman rajanylityksen vuoksi. Hänet kuitenkin vapautettiin myöhemmin, ja hän sai pakolaisaseman Suomessa.Mihail oli kotoisin talonpoikaisperheestä; Venäjällä hän työskenteli räätälinä ja palveli rautateillä. Suomessa hän löysi töitä maatilalta ja työskenteli myöhemmin kuljettajana. Koska Mihail oli aina ollut kiinnostunut luovuudesta, hän pääsi opiskelemaan Taideteolliseen korkeakouluun, joka on nyt osa Aalto-yliopistoa.


Opintojen jälkeen hän sai työpaikan Arabia-keramiikkatehtaasta, sai Suomen kansalaisuuden ja hänelle myönnettiin luovan alan ammattilaisille myönnettävä korkein Suomen kunnianosoitus — Pro Finlandia -mitali. Mihail Šilkin teki merkittävän panoksen suomalaiseen taiteeseen, ja nykyään hänen teoksiaan on esillä museoissa ja ne myyvät huutokaupoissa.




Yhteisöjärjestö Initiative FoReDi käy jatkuvaa vuoropuhelua suomalaisten ja eurooppalaisten poliitikkojen kanssa pakolaishakemusten käsittelyn nopeuttamisesta, humanitaaristen viisumien avaamismahdollisuuksista ja perusteettomista kielteisistä turvapaikkapäätöksistä. Valitettavasti joidenkin maiden hallituspuolueiden, byrokratian ja Euroopan unionin yhtenäisen lähestymistavan puutteen vuoksi prosessi etenee hitaasti.


Venäläiset pakolaiset kohtasivat vaikeuksia elämän, laillistamisen ja integraation kanssa jo 100 vuotta sitten. Mihail ei luovuttanut — äläkä sinäkään luovuta. Kaikki onnistuu varmasti! ❤️

 
 
 

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page